Royal Netherlands Institute for Sea Research

BLAUWE ROUTE: WATER ALS WEG NAAR INNOVATIEVE EN DUURZAME GROEI

Welkom op de netwerkpagina van de Blauwe Route, gefaciliteerd door het NIOZ. De Blauwe Route is één van de 25 routes van de Nationale Wetenschapsagenda (NWA) en wordt ook omarmd door de Topsector Water & Maritiem. Tientallen onderzoeksinstituten, bedrijven en stichtingen vormen samen het Blauwe Route netwerk: het informele samenwerkingsverband van wateronderzoek in Nederland onder het motto ‘Water als weg naar innovatieve en duurzame groei’. 


Eerste call vanuit Partnerschap Sustainable Blue Economy

komende maandag 13 februari wordt de eerste call vanuit het Partnerschap Sustainable Blue Economy geopend. Deze call richt zich op de transitie naar een klimaatneutrale, duurzame en productieve Blue Economy, specifiek op deze vijf thema’s:

  • Planning en management van gebruik van zeeën op regionaal niveau
  • Meervoudig gebruik van offshore-infrastructuren ondersteunend aan Blue Economy
  • Klimaatneutrale, duurzame en grondstofefficiënte Blue Food en Feed
  • Groene transitie naar Blue Foodproductie
  • Ocean Digital Twin (ODT), test use cases op sub-basin schaal

NWO, samen met IenW, RWS en LNV draagt in totaal M€1,25 bij aan deze call. De informatie over de call is op de volgende pagina te vinden: https://www.nwo.nl/nieuws/vooraankondiging-europese-call-sustainable-blue-economy-partnership-sbep

Op woensdag 22 februari organiseert NWO een informatiesessie over de call. De inschrijving hiervoor is ook te vinden via bovenstaande link.


Laatste nieuws

Interviews kernteam

Blauwe Route video 

Ruim 70% van het aardoppervlak is water; Nederland heeft een onlosmakelijke verbinding met water. De Blauwe Route richt zich op het beantwoorden en verbinden van alle vragen die met water te maken hebben, en daarmee met alle denkbare zoet- en zoutwateruitdagingen om mondiaal en duurzaam kennis, welzijn en welvaart te verhogen. Bekijk de Blauwe-Routeteaser:

Contact

*) fields with an asterisk are mandatory.

Blauwe Route Kernteam

Meer informatie over het kernteam

Aanmelden voor nieuwsbrief

ik abonneer me op de nieuwsbrief


Met uw aanmelding geeft u uw akkoord voor het verwerken van uw gegevens. We gebruiken Mailchimp voor het versturen van de nieuwsbrieven. Het NIOZ zal de door u gegeven informatie alleen gebruiken voor de door u geselecteerde nieuwsbrieven. U kunt u weer uitschrijven op de nieuwsbriev(en) via de 'uitschrijf link' in de nieuwsbrief of via een email aan communication@nioz.nl.