Royal Netherlands Institute for Sea Research

Randprogrammering SEA Art Tour

23 juli 2019 | Celabrating SEA! lezing en wandel-postcast 'Zandspel'

Wetenschap en Kunst inspireren elkaar tijdens de SEA - Art Tour Texel. Doe mee met de tweede Celebrating SEA! bijeenkomst op dinsdag 23 juli 2019 om 15.00 uur bij het NIOZ en Paal 9. De unieke samenwerking tussen wetenschappers en kunstenaars levert een boeiend resultaten op. Dat mag gevierd worden!

Om 15.00 uur wordt bij het NIOZ een stoffige lezing gegeven over Saharazand door marien geoloog Jan-Berend Stuut. Daarna vertelt kunstenaar Jan van den Berg over de wandel-podcast “Zandspel” die hij samen met ontwerper Hannie van den Bergh gemaakt heeft, geïnspireerd op het onderzoek van Jan-Berend. Vervolgens wordt er gezamenlijk gefietst naar de start van de wandelpodcast aan de Hoorderslag (vlak voor Paal 9). De wandeling duurt ongeveer 30 minuten. Verwachte eindtijd van het programma is 17.30 uur. Fietsen kunnen vooraf gehuurd worden bij de TESO veerhaven .

Reserveren kan via info@sea-texel.nl, de bijeenkomst begint om 15.00 uur, kosten bedragen 5,00 euro pp of gratis met een SEA Art Tour ticket. 

3 juli 2019 | Celebrating SEA ! lezing en workshop kunstwerk 'Reis' 

Wetenschap en Kunst inspireren elkaar tijdens SEA - Art Tour Texel. Doe mee met de eerste Celebrating SEA bijeenkomst op woensdag 3 juli in De Burght, de monumentale kerk in Den Burg. De unieke samenwerking tussen wetenschappers en kunstenaars levert een boeiend resultaten op. Dat mag gevierd worden!

Met een workshop van kunstenaar Marcella Kuipers, een lezing van NIOZ wetenschapper Allert Bijleveld een welkom van gastvrouw dominee Wikke Huizing.

Lezing van NIOZ wetenschapper Allert Bijleveld

12 juni 2019 | Jeugdtheatervoorstelling 'Kanoet' 

‘Kanoet’ is een coproductie van Stichting Pier21 met Garage TDI. In samenwerking met organisaties uit de wereld van de natuur en natuureducatie. Een prachtige voorstelling die ervoor zorgt dat kinderen met andere ogen naar de natuur kijken.

Op woensdagmiddag 12 juni 2019 kwam de jeugdtheatervoorstelling ‘Kanoet’ als onderdeel van S.E.A Texelnaar het NIOZ. De voorstelling is gericht op kinderen van groep 3 t/m 8 van de basisschool. Lees verder...

Interactief programma met NIOZ medewerkers, foto Heleen Vink