Op woensdagmiddag 12 juni 2019 komt de jeugdtheatervoorstelling ‘Kanoet’ als onderdeel van S.E.A Texel naar het NIOZ. De voorstelling is gericht op kinderen van groep 3 t/m 8 van de basisschool.

Voorstelling ‘Kanoet’
Mient bereidt een presentatie van zijn vader voor over waddenvogels. Hij heeft alle opgezette vogels en spullen van het wad alvast klaargezet, maar zijn vader komt maar niet opdagen. Mient staat er alleen voor. Hij probeert – met hulp van de kinderen uit het publiek – het verhaal van zijn vader zo goed mogelijk na te vertellen. Gelukkig heeft vader hem veel geleerd, maar kon hij hem nog maar een paar dingen vragen... Uiteindelijk krijgt hij op verrassende wijze toch even contact met zijn vader.

Hij blijkt op de Siberische toendra te zitten, bij een nest jonge kanoeten! Het is duidelijk dat zijn vader te laat gaat komen voor de presentatie, maar Mient bewijst dat hij zich - net zoals de kanoetenkuikens - goed alleen kan redden. En dat als hij geen antwoord op zijn vragen krijgt, hij altijd nog zijn inlevingsvermogen en verbeelding heeft.

Interactief programma
Tussen de twee voorstellingen is er een kinderprogramma samengesteld die gerelateerd is aan vogel- en wadddenonderzoek. Zo kunnen de kinderen een lepelaar op de kop tekenen, van dichtbij kennis maken met krabben en zelf ervaren hoe het is voor een trekvogel om de lange reis te maken tussen het overwinterings- en broedgebied. 

Aanmelden
Een kaartje kost € 3 en aanmelden verloopt via het e-mailadres tickets@sea-texel.nl.
De voorstelling is gericht op kinderen van groep 3 t/m 8 van de basisschool.

De voorstelling wordt twee keer gespeeld, bij het aanmelden kunt u aangeven welke voorstelling u wilt bezoeken.